Anywave Wintereditie

WINTER IS COMING!
Jullie lezen het goed; Omdat we echt niet tot volgend jaar kunnen wachten, gaan we weer een heuse 'Anywave Winter Edition' houden! Deze keer eventjes zonder tent, maar wel op het sfeervol aangeklede achterterrein, wat natuurlijk net zo leuk is! Hier gaat een ijzig goeie selectie lokale bands vanaf 14:00 uur jullie kippenvel bezorgen met hun beste performances, en tussendoor zullen lokale DJ’s jullie opwarmen met hun allerbeste platen.


We gaan voor een gezellige, knusse wintersfeer op het terrein, waar jullie je tijdens het luisteren en socializen. Nou, wij weten in ieder geval geen betere manier om die ijskoude winter even te doorbreken, laat je niet ondersneeuwen en kom ook!


TIJDSCHEMA

Bands
14:15 - 15:00   BUG
15:30 - 16:15   Fam. Jansen
17:00 - 17:45   MXRCXL
18:30- 19:15    Charades
20:00 - 20:45   El Vulgar
21:45 - 22:45   Smelly Kitchen
23:45 - 01:00   Rebound Rock

DJ's
15:00 - 15:30   Erik de Keijzer
16:15 - 17:00   Erik de Keijzer
17:45 - 18:30   Erik & Martijn de Keijzer
19:15 - 20:00   ECHO
20:45 - 21:45   Louis
22:45 - 23:45   Maric & Eric
01:00 - 02:00   Maric & Eric----------------------------------------
PROGRAMMA

El Vulgar

Wanneer je deze band op het podium ziet deze winter, kijk dan niet op van een vreemd gevoel van déjà-vu. Dit zijn namelijk de jongens van SUNRA, die voortaan onder de naam El Vulgar verder gaan. Eigenlijk past de naam ook wel beter bij het vaak wilde, ietwat vulgaire optreden van deze 4 jongens. De muziek is op zijn zachtst gezegd vol met variatie, geïnspireerd door bands als The Rolling Stones en Oasis, maar ook Radiohead, Spoon en Portishead. Tsja, dat krijg je met maar liefst 3 songwriters in de band.

 

Rebound Rock
De Schouwse band Rebound Rock is een energieke coverband die moeiteloos de zaal op z’n kop weet te krijgen. Hoe kan het ook anders met iemand als Ronnie Snipperdag aan het front? Voor de kenners behoeft dit geen verdere uitleg. Rebound kreeg na een aantal succesvolle optredens al het predicaat ‘Het best bewaarde geheim van Schouwen-Duiveland', en speelt classic rock uit de jaren zeventig en tachtig, met af en toe een uitstapje naar de sixties en nineties.

 

Smelly Kitchen
Het recept waar soul en funkband Smelly Kitchen onder opereert is de laatste tijd flink uitgebreid met nu maar liefst 10 ingrediënten, waaronder percussie en en een snaarstrakke 5-piece blazerssectie. Smelly Kitchen combineert de diep-rauwe hammondsound met hyper-energieke grooves en gitzwarte zang. Alles om het publiek te laten grooven en dansen tot ze er bij neer vallen!

 

MXRCXL
“Who the fuck is MXRCXL and why should we care?” Staat er op de website van MXRCXL, wat je overigens uitspreekt als ‘Marcel’, de voornaam van het creatieve brein achter deze Alternative Metal Act uit Rotterdam. De sound varieert van snoeiharde metal riffs naar meer alternatieve rock met grunge invloeden en is beïnvloed door bands als Dinosaur Jr., Jane’s Addiction en Faith No More.

 

Fam. Jansen
Voor wie de kou in zijn ledematen heeft deze wintereditie kunnen we aanraden om even op de koffie te gaan bij de Familie Jansen. Deze prettig gestoorde familie verzorgt een onmiskenbaar opzwepende drum jam sessie met iedere keer weer wilde, verrassende climaxen, dat is ook meteen wat het altijd unieke optreden kenmerkt. De samenstelling van de familie verschilt nogal eens per optreden, maar de 2 knotsgekke drummers zijn ondertussen wel een gegeven. Veel succes met stil blijven staan!

 

BUG
BUG staat voor ‘Band Uit Gilze’, en bestaat uit maar liefst 10 ervaren muzikanten. Het pittige repertoire bestaat uit covers uit de periode tussen de 70-er jaren en heden, waaronder nummers van De Dijk, Van Morrison, The Scene, Kid Creole, U2, Amy Winehouse, Stevie Wonder en The Blues Brothers!

 

Charades
Charades valt onder de noemer post-punk alternative rock, en beschrijft zichzelf als “Brand New uitgevoerd door je favoriete 90’s band met een snaredrum geleend van Deftones.” De rockband bestaat uit zanger/gitarist Gerben Kieviet, bassist Frank Mastenbroek en drummer Rick Kouwenberg, en zag in oktober 2015 het daglicht. In november van datzelfde jaar wisten ze al de eerste voorronde van Spectra binnen te slepen. Sindsdien heeft Charades een aantal mooie optredens achter de rug, waar ze nu dan ook eindelijk de Anywave wintereditie aan mogen toevoegen!


 

Info

Datum: za 09 dec

Aan de deur: €10

Zaal open: 14:00

Aanvang: 14:30

€ 7,50
Delen