Blues Night: Colonel Jetski + Six Strings Down

Nederland is een blues sensatie rijker: Colonel Jetski

Voorverkoop gestopt, tickets verkrijgbaar aan de deur

Opgericht begin 2017 kan dit gezelschap zonder schroom, gezien de individuele kwaliteiten, een super band in de Nederlandse blues scene genoemd worden. De band overstijgt echter de som der delen. 

 

Wie Colonel Jetski aan het werk ziet en hoort wordt volledig van zijn sokken geblazen door de energie, het samenspel en de kwaliteit. 
Enkele bandleden spelen ook met act/bands als; Monti Amundson, SaRon Crenshaw, AJ. Plug en Jr Mack.
Naast originals worden er bewerkte covers gespeeld van muzikanten als Monti Amundson of the Paladins (maar dit is niet de hoofdzaak).

Phil Bee, vocals. Winnaar Dutch Blues Award beste vocalist in 2015, naast nog 4 nominaties in 5 jaar. Frontman van Phil Bee’s Freedom en voorheen van King MO. En nu dus ook Colonel Jetski. Tourde met Jan Akkerman, Steve Lukather, Noel Redding en vele anderen. ‘Recording artist’ bij Continental Record Services.

Guy Smeets, gitaar. Ongetwijfeld Nederlands ‘hottest youngster’ op gitaar. Op zijn zevende kreeg hij zijn eerste akoestische gitaar en mocht hij op muziekles. Twee jaar later kreeg hij echt de smaak te pakken toen hij voor het eerst op de bühne stond. Sindsdien kun je hem een ‘podiumbeest’ noemen. Wie Guy live ziet is verkocht. Technisch zet hij een geweldig gitaarspel neer dat in combinatie met zijn gevoelige, energieke en charismatische voorkomen het plaatje compleet maakt.

Pascal Lanslots (toetsen), Winnaar Dutch Blues award 2016 beste toetsenist, naast nog 2 nominaties. Cum laude afgestudeerd aan het conservatorium, Hammond, piano en ‘vintage keys’. Speelde met grootheden als BB King, Tino Gonzalez en Chick Rodgers op o.a. North Sea Jazz and WDR Leverkusen Jazz. Jarenlange ‘sideman’ van Magic Frankie. Ook als componist en arrangeur werkzaam

Bart Kamp, bass. Winnaar Dutch Blues Award beste bassist 2015, naast nog 3 nominaties in 4 jaar. initiatiefnemer van Blind B’ & the Visionairs. De afgelopen 3 jaar in New York speelde hij met de crème de la crème van de New Yorkse Bluesscene zoals JR Mack en SaRon Crenshaw. Daarvoor optredens in Europa en de USA als bandlid van Monti Amundson, Eugene Hideaway Bridges, Ana Popovic, e.v.a.

Frank Duindam, drums. Is in 2013 afgestudeerd aan het conservatorium van Haarlem. Op dit moment is hij actief bij Colonel Jetski, Sugar Boy and the Sinners en De Jongens Van Je Weet Wel. Daarnaast heeft hij gespeeld met Mr. Boogie Woogie, David Gogo, Vasti Jackson, Little Steve, Liptease, Saron Crenshaw en vele andere. Met deze acts speelde hij over de hele wereld. In 2013 en 2016 genomineerd bij DBA voor beste bluesdrummer van Nederland.

 

 

Six Strings Down
Six Strings Down is een Blues / 70's Rock formatie uit Zierikzee. De band wordt gekenmerkt door een rauwe, ongepolijste sound. De band speelt covers van o.a. The Free, Johnny Lang, Cream, Stevie Ray Vaughan, King King, en improvisatie wordt ook zeker niet geschuwd... Daarnaast heeft de band ook eigen nummers, waarvan het nummer 'Woodstock' tot één van de favoriete behoort van veel fans. De band bestaat uit leadzanger/,mondharmonica: Freek den Toom, bassist: Collin Clement, gitarist: Peter Mol en drummer: John Poot.

 

Info

Datum: za 23 sept

Aan de deur: € 10

Voorverkoop: € 7,50

Zaal open: 21:00

Aanvang: 21:30

€ 7,50
Delen