Singer-songwriter middag: Pitou & Erykk

Voorverkoop is gesloten, kaarten zijn nog verkrijgbaar aan de deur.

 

Op 29 Oktober zal in Brogum een intiem en knus/relaxt singer-songwriter middag georganiseerd worden, met Pitou & Erykk.

Pitou
De muziek van de Amsterdamse songwriter en zangeres Pitou wordt gekarakteriseerd door haar opvallende stem, bijzondere composities en het gebruik van vocale harmonieën als instrument op zich - een sound die live verwerkelijkt wordt door de support van achtergrondzangeressen. In haar tijdloos esthetische stijl, vaak vergeleken met zangeressen als Vashti Bunyan, Joanna Newsome, Laura Marling en Alela Diane, laat Pitou haar achtergrond in klassieke, folk en wereldmuziek doorschemeren. Vorig jaar won Pitou de 'Mooie Noten' competitie, dit jaar speelde zij o.a. in Paradiso en bij festivals als Valkhof, Grasnapolsky, Noorderzon en Amsterdam Woods. 
Haar langverwachte debuut plaat kwam uit op 8 september 2016 in een uitverkochte Vondelkerk, op 10'' vinyl en CD op het Schots/Nederlandse label Mink Records. Vlak na de release werden nummers van Pitou opgepikt door binnen en buitenlandse muziekblogs, noemde Noisey de plaat 'een van de belangrijkste releases van de afgelopen weken', en werd haar track 'Fool' gefeatured in de wereldwijde 'Breaking Singer-songwriter' lijst van Apple Music. Dit najaar trekt Pitou met de Popronde, waarvoor zij 3voor12 talent werd, door het land. In de planning voor 2017 staan o.a. een U.K. tour en de release van twee audiovisuele projecten, in samenwerking met veelbelovende jonge filmmakers. 

Erykk
Erykk uit Zierikzee heeft zowaar naast de programmering van Brogum en andere projecten tijd gevonden om een begin te maken voor een nieuwe ideeën, na zijn eerste album (Where Are You Now?) die ook gepresenteerd is in Brogum. Erykk zal als support zijn voor Pitou. Of het dit keer met piano is of zonder, met elektrische gitaar of alleen acoustisch is nog niet bekend, maar dat gaan we zien en horen.

Info

Datum: zo 29 okt

Zaal open: 14:00

Aanvang: 14:30

€ 7,50
Delen