Brogum PopculturaOorsprong

Brogum is hét muziek- en theaterpodium in Zierikzee dat in de jaren zeventig werd opgericht als jeugdsociëteit. Toentertijd was de jeugd in Schouwen-Duiveland naarstig op zoek naar mogelijkheden voor cultuuruitingen. Deze wensen werden uiteindelijk verwezenlijkt door een beleid die deze ontmoetingsplek heeft doen ontstaan.

Door de muzikale ontwikkelingen in de jaren tachtig werden de jongeren geprikkeld door een gloednieuw fenomeen: de discotheken. Een breed scala aan muziekvoorkeuren veranderden de ontmoetingsplekken van jongeren, met als gevolg dat de soos niet meer de belangrijkste ontmoetingsplek was.

 

Poppodium
Door deze muzikale ontwikkelingen werd het beleid van Brogum steeds doelgerichter. Het resulteerde in het plan dat er voor zorgde dat het podium werd verbouwd, met als gevolg dat er werd gestopt met de wekelijkse soos bijeenkomsten. Brogum had een nieuw concept voor ogen: eens in de twee weken een optreden organiseren. Een nieuwe beleving, maar toch gezellig als vanouds!

 

Vandaag de dag
Eens in de twee weken programmeert Brogum een optreden, met maar één doel. Het delen van bijzondere, uiteenlopende muziekstijlen en herinneringen aan het publiek. Deze optredens variëren van Nederlandse bands tot wereldmuziek en er zijn zelfs regelmatig (kinder)theaters te zien in Brogum!

Vandaag de dag draait Brogum geheel op een team van fantastische vrijwilligers, die met hun onmisbare passie allemaal hun steentje bijdragen aan het cultuurpodium. De bestuursleden van Brogum houden zich vanaf heden alleen maar bezig met het bestuurswerk. Uiteraard zullen de bestuursleden als vanouds samen met de coördinatoren en de vrijwilligers bijdragen aan een onvergetelijke ervaring!